Kerstvakantie

De kerstvakantie, door velen geroemd als een van de meest gezellige, zo niet dé gezelligste vakantie van het jaar. Hele families die met elkaar toasten, kinderen die cadeautjes van de Kerstman uitpakken bij het haardvuur, en als kers op de taart lekkere oliebollen en een spetterende vuurwerkshow met Nieuwjaar.

Kerstvakantie vieren

Tijdens de kerstvakantie vinden, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, vrij veel feestdagen plaats. De twee weken die de kinderen vrij krijgen, zijn zo ingepland dat men altijd met zowel Kerstmis als Nieuwjaarsdag niet naar school hoeft. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om lekker met familie en vrienden in je oude vertrouwde huis alle feestdagen door te brengen, maar er is zo veel meer te beleven tijdens de kerstvakantie!

Zoek de sneeuw op

Nee, in Nederland zijn we de laatste jaren niet erg verwend qua weer. Veel regen, weinig zon en het kan nooit 'gewoon' lekker warm zijn. Helaas dateert ook de laatste mooie, witte kerst alweer van enkele jaren geleden. Neem daarom eens het heft in eigen handen en zoek lekker de sneeuw op tijdens de kerstvakantie.

Voor een flink pak sneeuw kun je al jaren terecht in Italië en Oostenrijk, waar je eveneens lekker kunt skiën en snowboarden. De grote wintersportgebieden in Italië bieden genoeg ruimte voor gezelligheid met zowel de familie als andere vakantiegangers. In Oostenrijk zijn er echter veel kleinschalige skigebieden die dicht bij rustige dorpjes liggen. Heb je dus geen zin in après-ski-hitjes, dan is dit een aanrader.

Niet weggaan vóór Nieuwjaar!

Naast de meters sneeuw waar je op getrakteerd wordt, pakken veel wintersportgebieden groots uit met Nieuwjaar. Naast Italië kun je ook gezellige feestjes verwachten in Frankrijk op de pistes van de Alpen. Om 00:00 uur mag je in ieder geval een spectaculaire vuurwerkshow verwachten waar jij en je kinderen nog lang over zullen napraten.

Meer tips op: uitmetkerst

Terug naar overzicht
Zomervakantie

De meest begeerde vakantie van het jaar moét toch wel de zomervakantie zijn. Het einde van een lange schoolperiode voor kinderen, tropische temperaturen zorgen voor kleur op onze wangen, lekker uitslapen en natuurl...

Lees meer
Meivakantie

Voordat we mogen genieten van de lange zomervakantie, is het eerst de beurt aan de meivakantie. In deze periode is er echter ook genoeg te beleven. Pak je het een beetje slim aan, dan bespaar je ook nog eens flink op de vak...

Lees meer