Meivakantie

Voordat we mogen genieten van de lange zomervakantie, is het eerst de beurt aan de meivakantie. In deze periode is er echter ook genoeg te beleven. Pak je het een beetje slim aan, dan bespaar je ook nog eens flink op de vakantiekosten.

Buiten de lijntjes denken

Meer dan een halfjaar voor de zomervakantie worden we aan de hand van allerlei reclameboodschappen aangespoord om dan al onze zomervakantie te boeken. Hoewel er genoeg tips zijn om inderdaad te besparen op je zomervakantie, kun je er ook tegendraads voor kiezen om met het gezin in de meivakantie al lekker een weekje weg te gaan.

Niet alleen is er veel minder verkeer op de weg en het vliegveld waarschijnlijk, ook kan een vakantie boeken in de meivakantie tot wel honderden euro's goedkoper zijn dan dezelfde bestemming in de zomer te boeken. Aangezien het vakantieseizoen voor de meeste accommodaties in Zuid-Europa al rond april-mei begint, moet het aanbod vrijwel hetzelfde zijn als in de zomer.

Met z'n allen eropuit

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om lekker dicht bij huis te blijven. In Nederland zijn er ook genoeg campings en vakantiehuisjes om optimaal te genieten. Naast een zonnestraal of twee leent het weer zich er voor om mooie wandelingen door de natuur te maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om attractieparken en/of dierentuinen te bezoeken. Aangezien het niet al te koud meer is in de meivakantie, zijn hoogstwaarschijnlijk ook alle dieren te bewonderen in de verschillende verblijven in Nederland. Als dat geen goede aanleiding is om eropuit te gaan, dan weten wij het ook niet meer.

Terug naar overzicht
Kerstvakantie

De kerstvakantie, door velen geroemd als een van de meest gezellige, zo niet dé gezelligste vakantie van het jaar. Hele families die met elkaar toasten, kinderen die cadeautjes van de Kerstman uitpakken bij het haa...

Lees meer
Zomervakantie

De meest begeerde vakantie van het jaar moét toch wel de zomervakantie zijn. Het einde van een lange schoolperiode voor kinderen, tropische temperaturen zorgen voor kleur op onze wangen, lekker uitslapen en natuurl...

Lees meer