Schoolreisjes

Op veel scholen worden er een of meerdere reisjes met de leerlingen gepland. Naast dat deze excursies vaak een educatieve achtergrond hebben, is het simpelweg ook lekker voor de kinderen om een dagje 'iets anders' te doen. Wat er zoal georganiseerd wordt door scholen, lees je hieronder.

Hoe meer dieren, hoe meer plezier

Tripjes aan dierentuinen en parken zijn een leuke aangelegenheid om kinderen kennis te laten maken met niet alledaagse dieren zoals olifanten, neushoorns en tijgers. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een bezoekje te nemen aan een dierenmuseum gericht op kinderen. Naast dat kinderen zich vermaken, leren ze ook nog eens spelenderwijs verschillende begrippen van biologie bij.

De blijvende aantrekkingskracht van pretparken

Natuurlijk hoeft niet elk reisje bijzonder leerzaam te zijn. Pretparken zoals een Efteling of Toverland blijven namelijk onverminderd populair bij kinderen. Laat de school een busje regelen en voldoende ouders die meewillen, en de kinderen beleven de dag van hun leven.

Ieder pretpark is uniek op zijn eigen manier. Zo is het een aanrader om in de winterdagen lekker indoor plezier te maken, terwijl je in de warme zomerdagen het beste kunt vertoeven in pretparken met attracties waar veel water bij aanwezig is of een mooi buitengedeelte aanwezig is.

Verplicht, maar zeker niet minder leuk

Onderwijsactiviteiten zoals schoolzwemmen, excursies en schoolreisjes die horen bij het lesprogramma zijn inderdaad verplicht. Enkele voorbeelden van activiteiten die verplicht kunnen zijn: sportdagen, schoolkampen en schoolfeesten. Wil je van tevoren weten welke activiteiten een school verplicht, neem dan een kijkje in de desbetreffende schoolgids.

Terug naar overzicht
Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is dé manier om kinderen spelenderwijs te laten groeien in hun (verstandelijke) ontwikkeling. Er wordt ingespeeld op hun fantasie, de motoriek wordt op de proef gesteld en het ruimtelijk i...

Lees meer
Educatieve games

Naast de reguliere spelletjes zijn er ook steeds meer educatieve games te vinden voor kinderen. Deze spelletjes laten kinderen op een moderne en speelse manier nieuwe dingen leren. Lees hier meer over het handige hulpm...

Lees meer