Schoolspullen kopen met korting

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook met schoolspullen kopen. Scholen geven aan dat je al het materiaal in huis moet hebben aan het begin van elk jaar, maar welke materialen dit precies zijn, blijft een raadsel. Gelukkig heeft schooldeur.nl de meest belangrijke tools voor je op een rijtje gezet, inclusief tips om schoolspullen met korting in huis te halen.

Ruime keuze aan tassen

Mocht je aan het begin zitten van je scholierenleven, regel dan meteen een stevige rugzak of tas. De keuze aan tassen en rugzakken lijkt vrijwel eindeloos, maar er zijn altijd een paar topmerken (denk aan Eastpak) die er bovenuit steken. Ondanks de prijs zijn deze tassen erg populair op scholen. Bovendien zijn er tassen en rugzakken in verschillende kleuren en maten beschikbaar. Hou echter in je achterhoofd: hoe compacter de rugzak of tas, hoe vaker je naar je kluisje moet rennen om van boeken te wisselen!

Behoud het overzicht dankzij een agenda

Er komt in een schooljaar veel op je af. Van gewoon huiswerk tot examens en werkstukken, je krijgt het er allemaal gratis bij. Het is dan wel zo handig om alle deadlines ergens genoteerd te hebben. Maakt jouw school geen gebruik van één standaard agenda, dan betekent dit natuurlijk niet dat een agenda overbodig is.

Gelukkig zijn er enorm veel verschillende soorten agenda's te vinden in zowel webshops als fysieke winkels. Je kunt ervoor kiezen om een standaard, overzichtelijke agenda te kiezen. Ben je echter iets creatiever ingesteld, dan heb je de keuze uit veel kleurrijke en uitgebreide agenda's inclusief vriendenboek gedeelten uiteraard. Misschien de agenda van je dromen wel voordelig te vinden in een of meerdere webshops!

Een goed gevuld etui

Net als agenda's en rugzakken zijn er ook veel etuis te koop. Met een etui alleen kom je er natuurlijk niet. Heb je het etui van je dromen gevonden, dan raden we je aan om deze te vullen met de volgende onderdelen:

  • Ruime voorraad potloden en pennen (waarvan je de helft absoluut kwijtraakt)
  • (Markeer)stiften
  • Gum
  • Schaar
  • Lijm (denk aan een plakstift)
  • Geo-driehoek en passer (voor al je wiskundesommen)

Let op de verschillende rekenmachines

In het begin van je schoolleven zal je niet veel meer nodig hebben dan een apparaat dat machten en wortels uit elkaar kan houden. Ga je echter pittige bètavakken volgen bijvoorbeeld, dan is een grafische rekenmachine een must have. Rekenmachines behoren helaas niet vaak tot de schoolspullen waar korting op wordt gegeven.

Maak je huiswerk in de bijbehorende schriften

Schriften zijn er in verschillende soorten en maten. Het loont zich om vooraf een inschatting te maken hoeveel schriften je ongeveer per vak nodig hebt, zodat je deze goedkoop in een bundel kunt kopen bijvoorbeeld. Let er verder op dat je ook de juiste schriften gebruikt; een schrift met lijntjes voor de vakken waarin je veel schrijft, terwijl je ruitjesschriften ideaal zijn voor alle wiskundesommen.

Een map of klapper voor alle A4-tjes

Mocht je het nog niet weten, dan verklappen wij het alvast: je raakt bedolven onder het aantal losse papiertjes dat uitgedeeld wordt. Het is dan ook een aanrader om al deze papiertjes te bewaren in een klapper of map. Verdeel de papieren per vak, zodat je de eerstvolgende keer bij het openen precies weet waar je moet zijn.

Pak je boeken goed in

Gebruik je boeken van school of koop je deze op webshops, dan is het een aanrader om het materiaal te kaften en voorzien van een etiket. Naast dat het er (hoogstwaarschijnlijk) een stuk mooier uit gaat zien, blijven de boeken netjes en voorkom je boetes of een lage doorverkoopwaarde.

De ideale tijd om schoolspullen te kopen

Enkele weken voor het begin van het schooljaar hebben de meeste winkels en webshops alle nieuwe artikelen in huis. Vaak worden de schoolspullen met korting verkocht, maar dit is lang niet altijd het geval. Ben je echter niet zo kritisch, dan loont het misschien ook om later in het jaar de schoolspullen te kopen voor een lagere prijs.

Terug naar overzicht
E-learning

De wereld is constant bezig met veranderen. Ook het onderwijs vormt hierop geen uitzondering. Waar we vroeger nog in kleine klasjes soms tot vervelens toe de strenge docenten moesten aanhor...

Lees meer
Boeken kopen

Elk jaar net voor het begin van het nieuwe curriculum is het weer raak: de grote, dure boekenlijst van je kind ploft weer neer op je deurmat. Natuurlijk gun jij je kind het beste en wil je dat hij of zij niets tekortkomt, ...

Lees meer
Telefoongids & Scholengids

In de zoektocht naar een geschikte school is het handig om te weten waar de meest dichtbij gelegen scholen zich bevinden. Een telefoongids geeft je niet alleen inzicht in de locaties van verschillende sch...

Lees meer