Educatieve games

Naast de reguliere spelletjes zijn er ook steeds meer educatieve games te vinden voor kinderen. Deze spelletjes laten kinderen op een moderne en speelse manier nieuwe dingen leren. Lees hier meer over het handige hulpmiddel voor het leerproces van kinderen.

Voordelen van educatieve games

Educatieve spellen blijken bijzonder stimulerend te werken op verschillende gebieden, waaronder lezen, rekenen en schrijven. In tegenstelling tot het klassieke lesmateriaal nodigen educatieve games juist uit om te spelen en leren. Bovendien kan een kind er altijd zelf de brui aan geven wanneer ze het niet meer interessant vinden.

Dat zal echter niet zo heel snel gebeuren, aangezien educatieve spellen in het algemeen als leuk worden ervaren. Met name het interactieve element draagt hieraan bij. Zo wordt zelfs het lezen van een boek nog leuk én neemt het kind de informatie beter op, aangezien hij of zij intrinsiek meer gemotiveerd is om de stof tot zich te nemen. Daarnaast zorgen de spel- en winelementen ervoor dat kinderen de drang voelen om steeds verder te gaan. Zonder dat ze het doorhebben, leren ze echter enorm veel. Vanwege de spelelementen wordt het echter niet gezien als 'gewoon leren'.

Connectie met de praktijk

Educatieve games zijn lang niet alleen geschikt voor de allerkleinsten onder ons. Steeds vaker zijn er opleidingen of beroepen waar levensechte situaties gesimuleerd worden in de vorm van een game. Wat te denken van artsen die zware operaties oefenen in een spel, vliegtuigpiloten die met hevige turbulentie leren om te gaan of beginnende militairen die nog geen idee hebben hoe het voelt om in een slagveld te opereren.

Educatieve spellen zijn kortom veel meer dan enkel een game. Ze zijn tegenwoordig op allerlei platformen te vinden, waaronder smartphones, tablets en consoles. Je hoeft dus waarschijnlijk niet eens een nieuw apparaat in huis te halen.

Meer tips op: Playlogicgames

Terug naar overzicht
Schoolreisjes

Op veel scholen worden er een of meerdere reisjes met de leerlingen gepland. Naast dat deze excursies vaak een educatieve achtergrond hebben, is het simpelweg ook lekker voor de kinderen om een dagje 'iets anders'...

Lees meer
Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is dé manier om kinderen spelenderwijs te laten groeien in hun (verstandelijke) ontwikkeling. Er wordt ingespeeld op hun fantasie, de motoriek wordt op de proef gesteld en het ruimtelijk i...

Lees meer