(Online) School

Er zijn meer dan genoeg plekken waar je tegenwoordig een opleiding op het hbo of aan de universiteit kunt volgen. Nieuw is echter de mogelijkheid om online een opleiding naar keuze te volgen. Wat deze nieuwe manier van studeren precies inhoudt en waarom online je diploma halen het overwegen waard is, leggen we je graag uit.

Zelfstandigheid als kernwaarde bij online studeren

Online een opleiding volgen klinkt je misschien wat onrealisitsch in de oren, maar niets is minder waar: naast dat je vrijwel niets hoeft te reizen, is het diploma net zoveel waard als een 'gewone offline opleiding'. Aangezien deze vorm van studeren vrij zelfstandig is, moet je wel over een strakke discipline en genoeg doorzettingsvermogen beschikken. Het aantal directe, persoonlijke contactmomenten tussen jou en medewerkers van de opleiding wordt namelijk zo beperkt mogelijk gehouden.

Verdere eisen online opleidingen

Om toegelaten te worden tot het volgen van een online bachelor dien je, net als bij een reguliere opleiding, in het bezit te zijn van een havo-, vwo- of mbo-diploma. Daarnaast bestaat de kans dat een universiteit of hogeschool zelf ook eisen op heeft gesteld aan studenten voor online studeren. Ga naar de website van de bachelor waarin jij geïnteresseerd bent voor meer informatie.

Heb je alle competenties in huis, dan kun je beginnen aan je online opleiding. Dankzij het minieme aantal contactmomenten kun je ook ver van huis online studeren. Handig wanneer je bezig bent met een lange rondreis of van een verre vakantie geniet.

Online of offline doorstuderen?

Diploma in de zak en klaar voor de volgende uitdaging? Aangezien je diploma van de online bachelor net zo waardevol is als een reguliere bachelor, kun je op dezelfde plekken terecht als fulltime-studenten. Wil je echter online blijven studeren, dan zijn er genoeg aansluitende online masters om je kennis uit te breiden.

Zomervakantie

De meest begeerde vakantie van het jaar moét toch wel de zomervakantie zijn. Het einde van een lange schoolperiode voor kinderen, tropische temperaturen zorgen voor kleur op onze wangen, lekker uitslapen en natuurl...

Lees meer
Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is dé manier om kinderen spelenderwijs te laten groeien in hun (verstandelijke) ontwikkeling. Er wordt ingespeeld op hun fantasie, de motoriek wordt op de proef gesteld en het ruimtelijk i...

Lees meer
Verzekering voor leerlingen

Natuurlijk wil je dat er niets gebeurt met je kinderen, ook niet op of onderweg naar school. Helaas heb je hier als ouder lang niet altijd grip op. Mocht er onverhoopt toch een ongeluk of iets dergelijks pla...

Lees meer