Zomervakantie

De meest begeerde vakantie van het jaar moét toch wel de zomervakantie zijn. Het einde van een lange schoolperiode voor kinderen, tropische temperaturen zorgen voor kleur op onze wangen, lekker uitslapen en natuurlijk naar het tropische vakantieoord wat al maanden geleden gepland staat. Dankzij onze tips geniet je optimaal van je zomervakantie.

Houd rekening met de regio's

Zoals je waarschijnlijk al weet, is de zomervakantie niet voor elke school hetzelfde. In Nederland is er sprake van een zogenoemde vakantiespreiding in het basis- en voortgezet onderwijs. De overheid heeft hiervoor gekozen, zodat niet iedereen in Nederland op hetzelfde tijdstip met vakantie gaat. Anders zouden de vakantieoorden en pretparken al helemaal overbelast raken.

Desondanks zijn er nog steeds heel wat weken waarin de regio's elkaar wel overlappen. Heb je er de tijd en ruimte voor, boek dan de vakantie zo vroeg of laat mogelijk. Niet alleen bespaar je een op een hoop kosten, maar is het ook niet al te druk op de snelweg, vliegveld, camping, vakantieoord en ga zo maar door. Er valt dus veel voordeel te behalen!

Vind de vakantie die bij jou en je gezin past

Natuurlijk wil je wel een vakantie die aansluit op de wensen en behoeften van jou en je gezin. Het laatste waar je behoefte aan hebt, is om de hele dag geteisterd te worden door verveelde kinderen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg reisorganisaties die precies weten waar je de beste gezinsvakanties kunt beleven.

Naast een geschikte accommodatie voor jou en de rest van het gezin, zijn op deze vakantieplekken ook vaak animatieteams aanwezig die je kinderen lekker bezighouden. Ook is er rondom de accommodatie altijd genoeg te doen. Denk hierbij aan dierentuinen, pretparken of lekker een duik nemen in de zee of een zwembad. Kortom, alle elementen zijn aanwezig om een topvakantie te hebben!

Meer tips op: zomervakantieatlas

Terug naar overzicht
Kerstvakantie

De kerstvakantie, door velen geroemd als een van de meest gezellige, zo niet dé gezelligste vakantie van het jaar. Hele families die met elkaar toasten, kinderen die cadeautjes van de Kerstman uitpakken bij het haa...

Lees meer
Meivakantie

Voordat we mogen genieten van de lange zomervakantie, is het eerst de beurt aan de meivakantie. In deze periode is er echter ook genoeg te beleven. Pak je het een beetje slim aan, dan bespaar je ook nog eens flink op de vak...

Lees meer